ترمیم دندان

ترمیم دندان یکی از رایج ترین درمان های موجود در علم دندان پزشکی می باشد. این روش درمانی ممکن است بارها توسط یک شخص و برروی چند دندان انجام شود. این روش با استفاده از ترکیب یا یکی از مواد مانند کامپوزیت ، سرامیک ، فلز و غیره دندان های آسیب دیده شما را ترمیم یا بازسازی میکند. یکی از کارایی های بسیار رایج این پروسه پر کردن مناطق پاکسازی شده توسط دندانپزشک به دلیل پوسیدگی یا فرسودگی می باشد. بازیابی دندان به بازیابی شکستگی ، ترک یا تحلیل رفتن نیز کمک بسیاری می نماید. برای انجام پروسه ترمیم دندان در تهران میتوانید به دکتر روزبه روزبیانی مراجعه نمایید.

 

ترمیم دندان - دکتر روزبه روزبیانی

 

به طور دقیق چه موادی برای ترمیم دندان استفاده می شوند

مواد بسیاری برای این کار مورد استفاده قرار می گیرند. برخی از این مواد عبارتند از:

  • طلا
  • پورسلین
  • مخلوط نقره
  • مواد کامپوزیتی با رنگ طبیعی ، که به آنها پرکننده های رزینی کامپوزیت نیز گفته می شود

نوع مشکل شما و تشخیص پزشک با توجه به مقدار هزینه ای که می توانید بپردازید. مواردی هستند ، که نوع ماده مورد استفاده شما را برای ترمیم کردن دندان تعیین میکنند. نظر شما نیز می تواند در برخی موارد موثر باشد ؛ زیرا در برخی موارد حق انتخاب خواهید داشت. با مراجعه به دکتر روزبه روزبیانی به جهت انجام پروسه ترمیم دندان در تهران ، می توانید از بهترین مواد و متریال ترمیمی بهره مند شوید.

مزایا و معایب انواع مواد بازیابی دندان

بله تمام این مواد شرایط استفاده خاص خود و خوبی و بدی خود را دارند. مزایای هر ماده عبارت است از:

  • طلا: این ماده می تواند 10 الی 15 سال دوام داشته باشد. اکثر افراد می گویند طلا ظاهر جذاب و چشمگیری دارد.
  • ترکیب نقره: این ماده ترمیم دندان نیز 10 الی 15 سال دوام دارد و از کامپوزیت نیز ارزان تر است.
  • ترمیم کننده های کامپوزیتی با رنگ طبیعی: این نوع رنگ بسیار نزدیکی به دندان طبیعی دارد. این نوع با دندان هم ساختار می شود تا از آن حمایت کند و معمولا برای ترمیم شکستگی و ترک ها بیشتر استفاده می شود. همچنین نسبت به دو نوع قبل نیاز به پاکسازی مقدار کمتری از ساختار دارد.
  • سرامیک / پورسلین: این نوع ماده ترمیم دندان مقاومت بالایی دارد و بیش از 15 سال ماندگار می باشد. همچنین از مقاومت بیشتری در برابر لکه ها نسبت به نوع کامپوزیتی برخودار ست.
  • یونومر شیشه (پلیمر): این ماده اکثرا برای ترمیم نواحی نزدیک به لثه استفاده می شود. بعد از اعمال از خود فلورید آزاد می کند ، که از خرابی دوباره دندان ها در آینده پیشگیری می نماید.

حال به مضرات این مواد می پردازیم:

  • طلا: از سایر مواد بازیابی دندان گران قیمت تر است و نیاز به جلسات بیشتری برای اعمال دارد. این نوع ماده ترمیم دندان در تهران و مناطق پر توان تر از نظر مالی طرفدار بیشتری دارد و دلیل آن قیمت آن است.
  • نقره: این نوع نیاز به پاکسازی بیشتر در دندان دارد ؛ زیرا نیازمند به فضای بیشتری هستید تا بتوانید این مواد را در مکان مورد نظر نگهدارید. این ماده با اعمال بر روی دندان رنگ طوسی مانند در دندان شما ایجا می نماید. با استفاده از این ماده شما ریسک بالاتری برای شکستگی یا ایجاد ترک دارید. دلیل این موضوع نیز مقدار بیشتر پخش این ماده می باشد. همچنین می تواند منجر به واکنش های آلرژیک در برخی از افراد شود.
  • ترمیم کننده های کامپوزیتی با رنگ طبیعی: ماندگاری این نوع نسبت به سایر مواد ترمیم دندان بیشتر است. وابسته به مکان اعمال آن می تواند باعث ایجاد ترک گردد. همچنین قیمت آن حدودا دو برابر نقره می باشد و زمان یا جلسات بیشتری برای اعمال آن نیاز خواهید داشت.
  • سرامیک: تنها مشکل این نوع ترمیم کننده قیمت آن است ، که می تواند حدودا به اندازه طلا باشد.
  • اینومر شیشه: از نوع کامپوزیتی مقاومت کمتری دارند. احتمال تحلیل و شکستن آنها نیز بسیار بالا می باشد. ماندگاری آنها از 5 سال کمتر است و حدودا هم قیمت با همان نوع کامپوزیتی می باشند.

 

مواد ترمیم دندان - دکتر روزبه روزبیانی

 

ترمیم دندان با ترمیم کننده های غیر مستقیم

این نوع از مواد پرکننده بسیار شبیه به نوع کامپوزیتی هستند و رنگ طبیعی دارند. تنها تفاوت آنها در این است ، که این نوع در لابراتوار ساخته می شوند و به دو جلسه ملاقات با پزشک قبل از اعمال نیاز دارند. این نوع از مواد زمانی مورد استفاده قرار می گیرند ، که دندان شما ساختار کافی برای استفاده از مواد ترمیم دندان و پرکننده ها ندارد و از سوی دیگر آنقدر شدید آسیب ندیده است. بنابراین نمی توان از تاج نیز برای آن استفاده نمود. در این حالت بهترین گزینه برای شما پرکننده های غیر مستقیم می باشند.

در جلسه اول پروسه اعمال آنها خرابی و پوسیدگی یا ماده ای که قبلا استفاده شده است پاکسازی می شود. با یک قالب ناحیه آسیب دیده و اطراف آن بررسی می شود و شکل آنها مشخص میگردد. این نمونه یا قالب به یک لابراتوار دندانپزشکی ارسال می شود. سپس پرکننده غیر مستقیم برای ترمیم دندان که مخصوص شما می باشد ساخته می شود. یک قالب ترمیمی موقت تا زمانی که پرکننده اصلی شما آماده گردد در اختیار شما قرار می گیرد. در جلسه بعدی قالب موقت بازیابی دندان برداشته می شود و قالب مخصوص ساخته شده در لابراتوار بررسی و جایگذاری می شود.

به طور کلی دو نوع از این پر کننده موجود است:

  1. نوعی که مشابه مواد ترمیم دندان هستند و برروی یکی از برآمدگی ها و حفره های موجود در سطح جوییدن دندان قرار می گیرند.
  2. نوع دیگر کلی تر هستند و چند برآمدگی یا حفره را با هم می پوشانند. گاهی به آنها تاج های جزئی نیز گفته می شود.

این ترمیم کننده ها مقاومت بسیار بالایی دارند و حدود 30 سال ماندگاری دارند. همچنین می توانند از ماده کامپوزیتی با رنگ طبیعی ، پورسلین یا طلا ساخته شوند. ضمنا شما با مراجعه به دندانپزشکان تهران برای ترمیم دندان می توانید از این نوع ترمیمی کننده ها بهره مند شوید.

این پروسه چه مراحلی دارد

در مرحله اول برای انجام این پروسه دندانپزشک شما ناحیه مورد نظر را با استفاده از بی حسی موضعی بی حس می نماید. بعد از آن با استفاده از یک توربین بادی یا لیزر مناطق خراب و پوسیده پاکسازی می شوند. انتخاب ابزار به دندانپزشک مربوط می شود ، که با توجه به نوع مشکل و شرایط آنها را انتخاب می نماید. سپس بعد از انجام این مرحله دندانپزشک ناحیه مورد نظر را بررسی می کند تا مطمئن شود ، که هیچ خرابی یا ایرادی در آن باقی نمانده است.

در مرحله بعد با پاکسازی ناحیه مورد نظر از باکتری و میکروب ها آن را برای اعمال ماده پر کننده آماده می نماید. در صورتی که مقدار زیادی از دندان شما پاکسازی شده باشد دندانپزشک یک لایه داخلی برای شما قرار می دهد تا به عصب های شما آسیبی وارد نشود. این لایه می تواند از جنس اینومر شیشه ، کامپوزیت یا مواد دیگر باشد. در مرحله نهایی نیز دندانپزشک بعد از اعمال ماده مورد نظر کار خود را تمام می کند و یک پولیش نهایی نیز به دندان شما می زند تا کاملا صاف و هموار گردد. در صورتی که برای ترمیم دندان در تهران به دکتر روزبه روزبیانی مراجعه نمایید از بهترین روش برای پاکسازی دندان ها استفاده می گردد.

برای استفاده از ترمیم کننده های رنگ دندان یکسری مراحل اضافی وجود دارند ، که در ادامه به آنها می پردازیم. برای استفاده از این ماده از تکنیک لایه گذاری استفاده می نمایند. به طور لایه لایه ماده را برروی ناحیه مورد نظر اعمال می کنند و بعد از اعمال هر لایه با استفاده از یک نوع ورم مخصوص آن را سفت می کنند تا در مکان مورد نظر ثابت بماند. بعد از گذاشتن تمام لایه های این ماده بخش های اضافی آن پاکسازی می شوند تا به شکل نهایی و دلخواه دست یابید. در نهایت با تصحیح فرم آن پولیش نهایی انجام می شود و پروسه شما با موفقیت به پایان می رسد. همچنین کیفیت مواد و مهارت دندانپزشک شما می تواند در این پروسه و نتیجه و ماندگاری آن بسیار تعیین کننده باشد. بابت این مورد نیز در صورتی که برای ترمیم دندان در تهران به دکتر روزبه روزبیانی بهترین دندان پزشک تهران مراجعه نمایید می توانید خیال خود را درباره این موضوع راحت کنید.

انواع روش های ترمیم دندان

به طور کلی راه های و پروسه های بسیاری برای ترمیم دندان های شما وجود دارد به همین دلیل باید در رابطه با هر کدام اطلاعات لازم را به دست آورید تا بتوانید روش صحیح و مناسب را انتخاب نمایید. به طور کلی این پروسه ها در دو دسته قرار می گیرند. به صورت مستقیم یا غیر مستقیم که در ادامه به هر دو آنها خواهیم پرداخت.

روش های مستقیم بازیابی دندان

روش مستقیم در یک جلسه انجام می شود و تنها لازم است تا حفره ایجاد شده در اثر هر نوع آسیب را با مواد در دسترس پر نمود این مواد انواع مختلفی دارند که عبارتند از :

  • پرکننده های نقره ای : پرکننده های مخلوط یا همان نقره ای دهه هاست که مورد استفاده قرار می گیرند و بسیار پر استفاده نیز می باشند. آنها طی این مدت زمان تحت آزمون و تست برای مقاومت و ماندگاری قرار گرفته اند و دندانپزشکان با استفاده از آن ها در شرایط مختلف متوجه کارایی آنها شده اند در نتیجه کاربردهای زیاد و استقامت بالایی دارند.
  • پرکننده های یونومر شیشه : این نوع از پر کننده ها همرنگ با دندان هستند ؛ زیرا از ترکیب ماده های پودر شیشه بسیار ریز و کریستال اکریلیک تولید می شوند. از این نوع ماده ترمیم دندان در حفره های کوچک که نیازی به تحمل فشار بسیار زیاد ندارند استفاده می شود ؛ زیرا استقامت آنها خیلی بالا نیست.
  • یونومر رزین و کامپوزیت رزین نیز از این دست پر کننده ها می باشند.

ترمیم دندان غیر مستقیم

روش هایی که برای بازیابی دندان به صورت غیر مستقیم مورد استفاده قرار می گیرند معمولا دو جلسه یا بیشتر زمان نیاز دارند و عبارتند از :

  • روکش های پورسلینی
  • انواع دیگر روکش ها
  • تاج ها
  • پل های بین دندان
  • اینله ها
  • آنله ها

مراقبت های بعد از ترمیم دندان

  • عدم جویدن غذا به مدت 24 ساعت ، در ناحیه ترمیم دندان ، اولین مراقبت است.
  • به دلیل استفاده از مواد بی حسی در زمان ترمیم دندان ممکن است حدود چند ساعت اطراف دندانتان بی حس باشد ؛ پس مراقب باشید زبان ، لب یا گونه خود را گاز نگیرید.
  • تجربه کمی ناراحتی بعد از ترمیم کاملا طبیعی است که در این صورت برای احساس راحتی بیشتر می ‌توانید از داروی مسکن تجویزی دندانپزشک استفاده کنید.
  • اگر احساس کردید بافت اطراف دندان ترمیم شده کمی تحریک شده و با درد همراه است ؛ با آب نمک ولرم ، لثه و دندان های خود را برای چند روز شستشو دهید. این فرایند به کاهش حساسیت نیز کمک شایانی می کند.
  • حدود دو هفته پس از ترمیم دندان ممکن است دندان ها به گرمی و یا سرد بودن مواد غذایی واکنش نشان دهند. از این رو پیشنهاد می کنیم ، در دوره بهبودی از خوردن غذاهای خیلی سرد یا گرم پرهیز کنید.

چه زمانی افراد نیاز به ترمیم دندان دارند؟

متخصص دندانپزشک برای تشخیص اینکه دندان تان پوسیده است یا خیر و اینکه نیاز به پرکردن دندان دارید یا خیر، از متدهای بسیاری استفاده می کند که عبارتند از :

معاینه ظاهری دندان

برخی از نقاط دندان که تغییر رنگ پیدا کرده اند ، اغلب پوسیده هستند ، اما تمام تغییر رنگ ها به معنای پوسیدگی نمی باشند. دندانپزشک برای این تشخیص از یک وسیله فلزی به جهت یافتن پوسیدگی احتمالی استفاده می کند. مینای دندان سالم ، سفت بوده و فشار این ابزار فلزی را تحمل می کند. در صورتی که دندان پوسیده باشد ، مینای دندان نرم تر بوده و  وسیله فلزی کمی به مینای پوسیده می چسبد.

 تصویر برداری با اشعه ایکس

عکس های مخصوصی که به واسطه اشعه ایکس از دندان گرفته می شوند نیز پوسیدگی و مشکلات دندان ها را نشان می دهند.

آیا ترمیم دندان درد دارد؟

در بیشتر ترمیم ها ، دندانپزشک معمولا اطراف دندانی که به ترمیم نیاز دارد را بیحس می کند و به همین جهت بیمار دردی را احساس نمی کند.

نظرات

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها