ایمپلنت دندان

 

 

ایمپلنت دندان یک ابزار برای جایگزین کردن دندان های طبیعی شما می باشد ، که به کمک آن می توان دندان های خراب و مشکل دار را از دهان خارج کرد و جایگزین کرد. به طور دقیق تر این ایمپلنت ها ریشه های جایگزینی هستند که به جای ریشه اصلی دندان قرار می گیرند و از جنس تیتانیوم یا سرامیک می باشند هر دو آنها مناسب ، مقاوم و سازگار با بدن هستند اما تیتانیوم نوع رایج تر آن است. دندانپزشک با انجام یک پروسه جراحی دهانی این ایمپلنت ها را در داخل فک شما قرار می دهد. برای اینکه اضطراب و نگرانی شما از انجام این پروسه به حداقل برسد ، مطلب آماده شده از سوی دکتر روزبه روزبیانی را کامل بخوانید.

ایمپلنت دندان - دکتر روزبه روزبیانی

هنگامی که استخوان ریشه ای که پایه ایمپلنت به آن وارد شده بهبود یابد و به خوبی پایه را نگهدارد پزشک می تواند تاج دندان را روی آن بگذارد. با توجه به اهداف سلامت دهان و دندان شما پزشک می تواند ایمپلنت دندان را با تاج ها اتصالات و دندان مصنوعی بازیابی کند. افرادی که در یک یا چند دندان خود دچار مشکل شده اند می توانند با استفاده از این ایمپلنت ها آن ها را درمان یا جایگزین کنند.

شما نیازمند این روش درمانی هستید اگر به دلایل زیر دندان های خود را از دست داده اید:

  • حفره ها (پوسیدگی دندان)
  • شکستن یا از بین رفتن ریشه دندان
  • دندان قروچه(به هم ساییدن یا کوبیدن دندان ها)
  • مشکلات لثه
  • جراحات ظاهری
  • نبود دندان موروثی(شما بدون یک یا چند دندان به دنیا آمده اید)

فواید ایمپلنت دندان

ایمپلنت های دندانی فواید بساری دارند که برخی از آنها عبارتند از:

  • بهبود توانایی صحبت کردن و جوییدن
  • بهتر شدن ظاهر لبخند شما
  • تاج و اتصالات مطمئن
  • تغییر مکان دندان ها بدون تغییر در دندان های همسایه
  • همچنین ایمپلنت ها دیگر پوسیده یا خورده نمی شود

چه شخصی نباید ایمپلنت دندان را انجام دهد؟

برخی از عوامل هستند ، که ممکن است باعث افزایش ریسک این پروسه شوند و در صورت انجام آنها باید از انجام این درمان صرف نظر کنید:

  1. سن شما کم تر از18 سال است
  2. سیگار می کشید یا از محصولات تنباکو دار استفاده می کنید
  3. مقدار زیادی از استخوان فک شما خورده شده و از بین رفته
  4. نظافت دهان بدی دارید
  5. پوسیدگی دندان وسیعی دارید
  6. بیماری لثه فعال و درمان نشده دارید
  7. شکلات پزشکی خاص مانند بیماری های استخوانی و مشکل در سیستم ایمنی بدن دارید

چگونه برای ایمپلنت آماده شویم؟

برای آماده شدن قبل از انجام این پروسه شما باید با انجام اقدامات قبل از ایمپلنت دندان برای آن آماده شوید:

یک لیست کامل و دقیق از داروهای مصرفی خود در اختیار دندان پزشک خود قرار دهید. مهم است ، که شما در صورت مصرف رقیق کننده خون دکتر خود را مطلع کنید. دندان پزشک شما با هماهنگی و مشورت با دکتر اصلی شما تصمیم می گیرد ، که نیاز است تا مصرف دارویی را قبل از انجام این پروسه قطع کنید یا داروی خاصی مصرف کنید.

مطمئن شوید که با فاصله زمانی کمی از انجام ایمپلنت دندان در تهران به دکتر اصلی خود مراجعه کرده و آزمایشات لازم مانند تست خون را انجام داده اید تا مطمئن شوید که مشکل یا بیماری خاصی وجود ندارد و می توانید بدون هیچ نگرانی اقدام به انجام این پروسه بکنید.

درباره مصرف آرام بخش با دندانپزشک خود مشورت کنید. اکثر آنها داروهای آرام بخشی را به شما پیشنهاد می کنند تا آرامش خود را در طول جایگذاری این ایمپلنت ها حفظ کنید و دردی را حس نکنید.

در صورتی که تصمیم به مصرف آرام بخش دارید با یک دوست یا عضو خانواده هماهنگ کنید تا شما را تا منزل همراهی کند

 

ایمپلنت دندان - دکتر روزبه روزبیانی

 

مراحل ایمپلنت دندان

برای انجام این پروسه دندان پزشک شما مراحل زیر را انجام خواهد داد:

1- انجام بی حسی: دکتر با استفاده از بی حسی موضعی لثه شما را بی حس می کند و در صورتی که تصمیم به مصرف آرام بخش نیز داشته باشید این دارو ها نیز در اختیار شما قرار می گیرد.

2- ایجاد برش: بعد از از این که به آرامش رسیدید و بی حسی انجام شد دندان پزشک شما یک برش ریز در ناحیه ای که قرار است ایمپلنت دندان در آن قرار بگیرد ایجاد می کند. این کار باعث قابل مشاهده شدن استخوان زیر آن می شود پس دکتر می تواند به راحتی ایمپلنت را در آن قرار دهد.

3- فک خود را آماده کنید: پزشک شما با استفاده از یک سری ابزار ها ورودی در فک شما ایجاد کند تا ایمپلنت را در آن قرار دهد.آنها این ورودی را به طور دقیق و به مقدار لازم برای ورود ایمپلنت جدید ایجاد میکنند.

4- قرار دادن ایمپلنت : سپس متخصص خوب ایمپلنت دندان در تهران با احتیاط زیاد ایمپلنت را در فک شما جایگذاری می کند.

5- بستن زخم ها: بعد از انجام تمام این مراحل دندان پزشک شما لثه را به حالت قبلی برمی گرداند و برش های ایجاد شده را بخیه می زند.

مراحل انجام این پروسه تقریبا در تمام افراد مشابه می باشد. تنها تفاوت امکان پذیر است ، که پزشک شما ایمپلنت و تاج یا اجزای دیگر مورد نیاز را در یک جلسه قرار دهد. در برخی موارد نیز فاصله بین این دو مرحله می تواند تا ماه ها به طول بیانجامد در این صورت پزشک برای شما یک نوع موقتی از آنها را قرار می دهد تا دوره بهبود کامل شود و به دنبال انجام مرحله دوم بروید.

پس از جراحی ایمپلنت دندان چه چیزی در انتظار شماست؟

دندان پزشک شما بعد از اتمام پروسه یک لیست کامل از راهنمایی های لازم برای اقدامات هنگام ریکاری را در اختیار شما قرار می دهد. همچنین یکسری آنتی بیوتیک برای جلوگیری از عفونت تجویز می شود ، که باید از آنها استفاده کنید. اقدامات زیادی وجود دارد که شما با انجام آنها می توانید درد و ناراحتی بعد از ایمپلنت را کاهش دهید ، که عبارتند از:

  • داروهای خود را دقیقا بر اساس تجویز متخصص ایمپلنت دندان در تهران خود مصرف کنید
  • تمرینات ، فعالیت ها و بلند کردن اجسام سنگین را تا 3 روز انجام ندهید و از آنها دوری کنید
  • اگر ممکن است در سمتی از دهان خود که ایمپلنت ندارید بجویید
  • -هر روز مسواک بزنید و از نخ دندان استفاده کنید
  • ایمپلنت و نواحی اطراف آن را همان گونه که پزشک به شما میگوید تمیز کنید

رضایت یکی از مراجعه کنندگان دکتر روزبه روزبیانی

 

 

ریکاوری ایمپلنت دندان

دوران بهبود بعد از این پروسه می تواند متفاوت باشد. در اکثر مواقع شخص بعد از سه روز می تواند به فعالیت های روزمره خود ادامه دهد. البته در عین حال امکان دارد ، که بهبود و رشد استخوان ریشه دور ایمپلنت تا ماه ها نیز زمان ببرد. این پروسه یک پروسه پیوندی می باشد و برای مقاومت و ماندگاری بیشتر ایمپلنت دندان شما و دریافت نتیجه بهتر باید با صبر مرحله به مرحله آن را پشت سر بگذارید. بعد از اتمام پروسه شما دندان پزشک به صورت دوره ای روند پیشرفت ایمپلنت شما را بررسی می کند.

زمانی که ایمپلنت دندان به خوبی با فک شما آمیخته و سازگار شد شما آماده انجام ادامه پروسه و قرار دادن سایر اجزاء دندان روی ایمپلنت هستید. در صورتی که اجزای دیگر زود تر از زمان مشخص متصل شوند ایمپلنت دچار مشکل شده و پروسه به کلی با شکست مواجه می شود. در حال حاضر این ایمپلنت ها ماندگار ترین جایگزین های دندان هستند و درصورت مراقبت و نگهداری درست می توانند یک عمر دوام داشته باشند. در عین حال این موضوع راجع به ایمپلنت صادق است ، اما برای سایر اجزا صدق نمی کند. بقیه بخش های دندان جایگزین در زمان مشخص نیاز به تعویض دارند. اکثر تاج ها می توانند تا 15 سال و دندان مصنوعی های کامل حدود 7 سال دوام دارند ، اما این زمان می تواند متغیر باشد.

ریسک و عوارض احتمالی ایمپلنت دندان

مانند سایر پروسه های درمانی این فرایند نیز می تواند باعث ایجاد مشکلات و عوارض احتمالی شود. برخی از ریسک های آن عبارتند از:

  • عفونت
  • آسیب به سینوس
  • آسیب به عصب
  • قرار گیری نا مناسب ایمپلنت
  • واکنش های آلرژیک به تیتانیوم(بسیار کمیاب)

در صورتی که بهترین متخصص ایمپلنت دندان در تهران را انتخاب کنید ریسک مشکلات کاهش میابد. بنابرین قبل از انجام پروسه دکتر مناسبی را انتخاب کنید تا نتیجه خوبی بگیرید.

آیا جراحی ایمپلنت دردناک است؟

جایگذاری ایمپلنت یک پروسه جراحی است و مانند سایر آنها مقدار کمی درد و ناراحتی طبیعی می باشد. لازم به ذکر است ، که دارو های ضد التهاب بدون استروئید مانند ایبوپوروفن می توانند در بهبود درد و کاهش تورم شما را یاری کنند. همچنین مقدار درد در صورت نرفتن به باشگاه و دوری از فعالیت های سنگین قابل کاهش است. بالا بردن ضربان قبل مخصوصا در 72 ساعت اول بعد از جراحی می تواند درد ، ورم و کبودی را افزایش دهد.

آیا ایمپلنت دندان امن است؟

در صورتی که این ایمپلنت ها توسط یک جراح با تجربه و حرفه ای انجام دهند کاملا امن هستند و احتمال ریسک در آنها شدیدا کاهش میابد. دندان پزشکان این درمان را برای افراد بالی 50 سال پیشنهاد می کنند. توجه داشته باشید در صورتی که پایبند به نگه داشتن بهداشت دهان و دندان خود به بهترین شکل باشید ، این ایمپلنت ها می توانند یک عمر با شما همراه باشند.

به طور کلی پروسه ایمپلنت کردن دندان بسیار حساس و نیازمند به صبر است ، اما در صورت انجام درست آن نتیجه آن باور نکردنی خواهد بود. بنابرین درباره تمام مسائل مورد نیاز با متخصص خوب ایمپلنت دندان در تهران مشورت کنید و تصمیم نهایی خود را بگیرید.

نکات مربوط به مراقبت های بعد از ایمپلنت 

همانطور که میدانید ایمپلنت یک روش جایگزین برای دندان های گم شده است که به طور معمول با موفقیت بسیار بالایی انجام می شود. برای مراقبت از ایمپلنت های خود، می توانید این نکات را رعایت کنید :

  • مراجعه به دندانپزشک : برای اطمینان از سلامتی ایمپلنت دندان خود ، باید به دندانپزشک خود مراجعه کنید و برنامه مراقبتی مناسب را برای خود تعیین کنید.
  • مراقبت از دهان : برای جلوگیری از عفونت و التهاب ، باید دهان خود را به طور منظم و با دقت شستشو دهید. همچنین ، باید از مصرف غذاهای نرم و خنک برای چند روز اول پس از جراحی اجتناب کنید.
  • استفاده از آنتی‌ بیوتیک : در صورت تجویز آنتی‌ بیوتیک توسط پزشک ، باید آن را به دقت مصرف کنید و دوره مصرف را به طور کامل پایان دهید.
  • اجتناب از فشار و ضربه : برای جلوگیری از آسیب به ایمپلنت دندان، باید از فشار و ضربه به دندان خود اجتناب کنید.
  • مراجعه به دندانپزشک در صورت نیاز : در صورتی که درد ، خونریزی ، یا علائم دیگری احساس کردید ، باید به دندانپزشک خود مراجعه کنید.

با رعایت این نکات و پروسه مراقبت های بعد از ایمپلنت دندان ، می توانید به سلامتی ایمپلنت خود اطمینان حاصل کنید و از آن برای سال ها استفاده کنید.

چرا ایمپلنت دندان را انتخاب کنیم ؟

برخلاف روش های دیگر جایگزینی دندان با این روش به صورت دائمی است و به شما اجازه می دهد تا به طور طبیعی خوردن ، صحبت کردن و لبخند زدن را ادامه دهید.
ایمپلنت ها همچنین به دلیل طراحی و مواد با کیفیتی که استفاده می شود ، بسیار مقاوم و پایدار هستند و می توانند برای سال ها به شما خدمت کنند. علاوه بر این، ایمپلنت ها به شما اجازه می دهند تا از دندان های خود بهتر مراقبت کنید ، زیرا شما می توانید به طور معمول مسواک بزنید و نخ دندانی را بین دندان های خود استفاده کنید ، همانند دندان های طبیعی.
در کل ، ایمپلنت دندان یک روش موثر و دائمی برای جایگزینی دندان های گم شده است که به شما اجازه می دهد تا به طور طبیعی و راحت خوردن ، صحبت کردن و لبخند زدن را ادامه دهید.

فرم های مختلف ایمپلنت دندان و قرار گیری آن

به طور کلی ایمپلنت ها در دو فرم وجود دارند. که این دو نوع عبارتند از :

ایمپلنت درون استخوانی : این نوع بسیار رایج هستند و امروزه اکثرا از آن استفاده می شود. آنها با استفاده از تیتانیوم ، پیچ مخصوص و مواد مورد استفاده در دندانپزشکی تولید می شوند و می توان گفت به نوعی یک پیوند بافتی به حساب می آیند.

ایمپلنت دندان تحتانی : این نوع بسیار کمیاب است و زیاد استفاده نمی شود ، اما برای افرادی که استخوان فک قوی و کافی برای نوع اول ندارند گزینه بسیار مناسب تری است. این نوع درون لثه ها قرار میگیرند رو یا زیر استخوان فک ، اما با استفاده از جراحی به فک شما وارد نمی شوند.

🦷 قرار دادن ایمپلنت دندان توسط دکتر روزبه روزبیانی

 

عمر ایمپلنت دندان

مدت زمان مفید عمر ایمپلنت میتواند به موارد مختلفی بستگی داشته باشد. در بسیاری از موارد ایمپلنت نتیجه موفقیت آمیز بوده و به صورت کامل جوش خورده اند. فاکتورهایی مانند، مهارت دندانپزشک و روش بکار رفته و رعایت نکات بهداشتی و بسیاری موارد دیگر می تواند بر طول عمر موثر باشد از طرفی با رعایت تمامی موارد ذکر شده می توان عمر این راه کار را افزایش داد. عمر ایمپلنت دندان برای بیماران دیابتی و همچنین افراد سیگاری به نسبت دیگر اشخاص بسیار کاهش می یابد.
ایمپلنت پس از جراحی و قرار گرفتن در موضع خود، معمولا می تواند برای طول عمر بسیاری به شما خدمت کند. با این حال، همه موارد ممکن است وابسته به عوامل مختلفی مانند پیشینه بیماری ها، نگهداری و بهداشت دهان و دندان، و عادات بهداشتی فرد باشد. عموما، اگر مراقبت های لازم را انجام دهید، ایمپلنت دندان را می توان به عنوان یک راه حل دائمی در نظر گرفت.

ایمپلنت دندان پوسیده

توصیه می ‌کنم در مراکز تخصصی دندانپزشکی با جراح و دندانپزشک خود مشورت کنید. آنها می‌ توانند شما را در مورد فرآیند ایمپلنت آگاه کنند و به شما راهنمایی های لازم را ارائه کنند. همچنین، یک نوبت ملاقات با یک دندانپزشک مجرب می‌ تواند به شما کمک کند تا وضعیت دندان خود را بررسی کنید و گزینه‌ های درمانی را مطرح کنید.
قبل از انجام هرگونه درمان، همیشه مهم است که با تیم درمانی خود درمورد همه جزئیات و گزینه‌ های درمانی صحبت کنید. اگر دندان خراب و پوسیده ای دارید و قصد درمان و بهبود آن را با ایمپلنت دارید بهتر است که ابتدا به فکر درمان آن باشید سپس به سراغ ایمپلنت دندان خود بروید.

انواع ایمپلنت دندان

به جز فرم های قرار گیری متفاوت انواع مختلفی از این پیوند دندانپزشکی نیز وجود دارد که عبارتند از :

ایمپلنت دندان - دکتر روزبه روزبیانی
  • ایمپلنت یک دندان : در این نوع تنها یک دندان از دست رفته است و با استفاده از یک ایمپلنت جایگزین می شوند تا راحتی ، زیبایی و کارایی دندان خود را دوباره به دست آورید.
  • پل های نگهدارنده : این نوع یکی از انواع ایمپلنت دندان برای افرادی مناسب می باشد که چند دندان را از دست داده اند و مانند یک لنگر برای پل ها عمل می کند. این نوع از ایمپلنت با جلوگیری از حرکت دندان های طبیعی از مکان خود باعث بهبود در کارایی دندان ها و کمک به صحبت کردن و غذا خوردن می شود.
انواع ایمپلنت دندان در تهران
  • ایمپلنت ها 3 به 6 : یک جایگزین مناسب برای دندان های مصنوعی می باشند. این نوع به گونه ای طراحی شده است که 3 پل ارتباطی برروی 6 ایمپلنت قرار میگیرند ؛ اما باید توجه داشته باشید که این نوع قیمت بالا تری دارد و به شکل ثابت در دهان شما قرار می گیرد. این به این معناست که مانند دندان مصنوعی نوع متحرک ندارد.
  • ایمپلنت دندان فوری یکی دیگر از عنوان این پیوند ها می باشد. که استفاده از آن بسیار ساده است و قابلیت های جالبی به آن داده است.

ایمپلنت دندان و انواع روکش‌های آن

 روکش ایمپلنت، قسمتی اساسی از فرایند ایمپلنت است که شما را به دندان‌های طبیعی و زیبا نزدیک‌تر می‌کند. این روکش‌ها در کنار فیکسچر و اباتمنت، اجزای کلیدی ایمپلنت را تشکیل می‌دهند. بعد از بکارگیری فیکسچر با استخوان فک، روکش ایمپلنت بر روی اباتمنت نصب می‌شود تا ایمپلنت دندان به شکل و ظاهری شبیه به دندان‌های طبیعی بیمار شود.

جنس و نوع روکش بسته به شرایط فرد و ترجیحات او انتخاب می‌شود که در جلسات مشاوره و در مواقع مراجعه به درمان می‌توانید در رابطه با آن با دندانپزشک خود صحبت کنید. انواع روکش‌های ایمپلنت شامل موارد زیر خواهند بود.

 روکش ایمپلنت سرامیکی: این روکش‌ها از جمله محبوب‌ترین و پرکاربردترین انواع آن هستند و ظاهری بسیار شبیه به دندان‌های طبیعی دارند. آن‌ها به شما لبخندی زیبا و درخشان می‌بخشند.

 روکش ایمپلنت چینی: این نوع روکش‌ها با وجود شباهت با روکش‌های سرامیکی، دوام بیشتری دارند که به بخش فلزی ایمپلنت جوش می‌خورند.

 روکش ایمپلنت آلیاژ طلا: این روکش‌ها به دلیل مقاومت بالا در برابر ترک خوردن و شکستگی، طرفداران زیادی دارند و از ترکیب طلا، مس و آلیاژهای دیگر ساخته می‌شوند.

 روکش ایمپلنت با پایه فلزی: این روکش‌ها جنسی مشابه با پایه زیرین ایمپلنت دارند و به دلیل فلزی بودن، در برابر پوسیدگی مقاومت بیشتری دارند و دوام بالایی دارند.

 با استفاده از روکش ایمپلنت، دندان‌های ایمپلنت شما به شکل و ظاهری طبیعی‌تر و زیباتر ترمیم می‌شوند که به شما اعتماد به نفس بیشتری در برقراری لبخند زیبا و طبیعی می‌دهند.

قیمت ایمپلنت دندان در سال 1402

به طور کلی باید بدانید که نمی توان قیمت مشخص و ثابتی برای آن تعیین کرد به خصوص با وجود این مقدار از نوسانات در قیمت ها به ویژه در زمینه پزشکی و مواد و امکانات آن. سوالی که ممکن است در این بخش برای بسیاری پیش بیاید این است که چگونه و بر اساس چه مواردی این هزینه را محاسبه می کنند. اولین نکته مهم این است که برای مشخص کردن قیمت شما باید به یک دندانپزشک مراجعه کنید تا بتواند با بررسی چندین فاکتور متفاوت قیمت ایمپلنت دندان را برای شما محاسبه کند.

هزینه جراحی ایمپلنت شما می تواند بسیار متغیر باشدو این مورد وابسته به نیازهای شما و چند مورد مختلف است. یکی از نخستین موارد مربوط به خود شخص می شود که آیا شرایط مناسب یعنی کیفیت و تراکم استخوان فک او به مقدار کافی می باشد. در صورتی که این فاکتور را دارا باشید مشکلی نیست ، اما اگر در فک خود ضعف یا کمبود داشته باشید نیاز است تا قبل از کاشت دندان اول پیوند استخوان صورت گیرد تا فک شما به استحکام کافی برسد. این مورد خود یک پروسه مجزا بوده و هزینه اضافی به همراه دارد.

به طور کلی انواع بسیاری از ایمپلنت دندان وجود دارد مانند روکش ، پل و غیره و دو نوع کلی از آن هستند که متحرک و ثابت می باشند تمامی این فاکتورها می توانند هزینه را کم و زیاد کنند و قیمت ایمپلنت شما با توجه به نوع و حتی جنس آن تغییر قیمت دهد. منظور از جنس آن مواد اولیه و تشکیل دهنده آن هستند که برای تولید این ساختارها مورد استفاده قرار می گیرند. همچنین به طور کلی در هر بیمار تعدا دندان هایی که نیاز به کاشت دارند متغیر می باشد ، یکی دیگر از مواردی که می تواند هزینه را تغییر دهد تعداد ایمپلنت دندان مورد نیاز شخص می باشد.

نظرات

5 1 رای
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
9 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
محسن

وقت بخیر جناب دکتر سوال من این بود که از چه سنی میشه ایمپلنت دندان انجام داد یعنی برای بچه ها هم هست این پروسه و اینکه چگونه هست ؟

drroozbayani22

با سلام
زمان مناسب کاشت ایمپلنت بعد از ۱۸ سالگی تما م هست و قبل از ان امکان پذیر نیست و باید بیمار به بلوغ کامل رسیده باشد.🙏

ایمان

سلام آقای دکتر آیا مصرف سیگار برروی کارکرد و سلامتی ایمپلنت دندان هم تاثیر میزاره یا فقط ظاهر و رنگش رو تغییر میده ؟

drroozbayani22

با سلام بله سیگار بر سلامت و کارکرد ایمپلنت تاثیر مستقیم دارد و باعث عفونت و بیماری های لثه میشود.

سینا

سلام جناب دکتر چقدر احتمال داره که ایمپلنت دندان به لثه ها آسیب بزنه ؟ یا ممکنه لثه رو اذیت کنه ؟

drroozbayani22

با سلام
خیر ، کاشت ایمپلنت مانع از تحلیل استخوان و لثه می شود و هیچ اسیبی به لثه نمی زند و در زمان کاشت مناسب باعث تقویت لثه می شود.

ندا

سلام آقای دکتر می خواستم بدونم بعد از انجام ایمپلنت طبیعیه لثه ورم کنه و تا چه مدت باید باشه طبیعتا ؟

drroozbayani11

بله طبیعی هستش، تا یک هفته ورم لثه برطرف می شود.

هادی

چند وقت بعد از کشیدن دندان باید ایمپلنت انجام بشه ، من حدود دو ماهه که دندان هام رو کشیدم باید فورا به دندانپزشک مراجعه کنم برای ایمپلنت؟